Om oss

Ett svenskt företag med japanska ägare

NKC Sverige är ett svenskt industriföretag med japanska ägare. Vår verksamhet består huvudsakligen av tillverkning av plåt-, stål- och formsprutningsprodukter. Vi pressar, laserskär, fräser, ytbehandlar och formsprutar en variation av komponenter som vi sedan levererar till världsledande industriföretag.

Nytt affärsområde
Vi brinner för miljöarbete och vill i framtiden bidra till att förbättra världsmiljön. Vi har därför valt att satsa på ett nytt affärsområde inom miljöteknik. Läs mer om vår miljösatsning här.

Från världens hörn
I dag har vi cirka 140 anställda. Våra engagerade och innovativa medarbetare kommer från världens alla hörn. Fabriken har funnits sedan 1968. Den var då en del av SKF Sverige och tillverkade enbart komponenter till lagerindustrin. Den 1 april 2011 blev verksamheten uppköpta av familjeföretaget NKC, Nakanishi Metal Works, med säte i Osaka, Japan

Historia

Efter uppköpet 1 april 2011 har vi arbetat med att gå från att bara vara en tillverkande fabrik inom en koncern, till att bli ett fristående svenskt företag.

Vi har under dessa första år skapat struktur med produktionssystem, kvalitetssystem och ERP-system. Vi är ISO 9001 och ISO 14001 certifierade.

Efter uppköpet har vi förutom komponenter till lagerindustrin byggt upp ett nytt affärsområde med tillverkning mot bilindustrin. I framtiden vill vi fortsätta utveckla det tredje affärsområdet inom miljöteknik.

Nakanishi Metal Works Co, Ltd etablerades 1924. Huvudkontoret finns i Osaka, Japan. Företaget är familjeägt och har cirka 3 000 anställda runtom i världen. Förutom i Japan finns i dag fabriker i USA, Kina, Fillipinerna och Sverige. Den första utländska fabriken etablerades 1988 i Atlanta, Georgia, USA.NKC i världen


Wuxi, Jiangsu, China

Shiga, Japan

NKC橋梁点検調査, Osaka, Osaka prefektur, Japan

Nabari, Mie prefektur, Japan

Mie, Japan

Kawachi, Yahatahigashi Ward, Fukuoka prefektur, Japan

Kvibergs Brovag 10 Box 13067 40252 Goteborg, Sweden

Cebu, Centrala Visayas, Philippines

Athén, GA, USA